Generatorservice ab
Specialister på Fordonselektronik         

OM OSS

Med hjärta för bilens elsystem
Uppsala Generatorservice AB är specialiserade på bilelektronik och främst generatorer och startmotorer. Vi har mer än 50 års erfarenhet och reparerar det som många går bet på. Här tar vi oss an allt ifrån gamla 6-volts likströmssystem till dagens moderna lösningar. Vår kompetens och erfarenhet har hjälpt många genom åren. Så om du frågat runt om ditt problem utan framgång kan det löna sig att kontakta oss.


VILKA VI ÄR

I dag är det allt färre bolag som sysslar med något så specifikt som att renovera generatorer och startmotorer. Roger, som jobbat i företaget sedan 1984 och idag driver det vidare efter sin far, ser inga planer på att sluta med kärnverksamheten.
– Jag tror att det finns ett tiotal företag kvar i landet som sysslar med den här typen av renoveringar. Det har gjort att vi har mer en nog att göra i verkstaden, berättar han.
Den största delen av Uppsala Generatorservice kunder är företagskunder med större fordonsflottor. Det kan vara åkerier, entreprenörer, lantbrukare och bilverkstäder.
– Det är i regel mest lönsamt att renovera aggregaten när det kommer till den typen av fordon. Aggregaten är dyrare och det finns också ett värde i att värna om miljön. Det går ofta att återanvända de flesta aggregaten. Vi får in allt ifrån startmotorer, generatorer till boogie lyftmotorer och bogpropellrar.
Det finns också ytterligare en ekonomisk aspekt, förklarar Roger och tänker på de enskilda företagarna som är helt beroende av att deras fordon fungerar.
– Tiden som fordonet är ur drift innebär en förlust. En renovering går ofta fortare än att få in helt nya utbytesdelar, och blir samtidigt billigare i slutändan.